A MÓRANET Mórahalmi Informatikai Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság és romániai partnere a Szórvány Alapítvány

TIR-Hír – „Közös online televíziós- és rádiós hírszolgálat kialakítása a határon átnyúló hírközlés érősítése érdekében” című közös projektje a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósult meg HURO/0901/240/1.2.3. kódnéven (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap valamint a Magyar Köztársaság és Románia társfinanszírozásával. A partnerek összesen 52 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyertek.

A program célja közelebb hozni egymáshoz a határmenti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket az együttműködésbe bevont térség közös fejlesztésének elősegítése érdekében, a határmenti térség alapvető erősségeire építve.

A projekt keretein belül a március elsejével induló www.monitorpress.eu névre hallgató honlapon egyszerre működik egy magyar nyelvű oldal magyar hírekkel, egy szintén magyar nyelvű oldal román – elsősorban temesvári – hírekkel, illetve egy román nyelvű oldal Temes megye híreivel.

A folyamatosan frissülő hírportálon nézhetőek a Móra-Net Televízió és a Homokhát Televízió adásai is. A két csatorna naponta 24 órában képújságot sugároz, emellett minden héten kedden és pénteken a Móranet Televízió, szerdán és csütörtökön a Homokhát Televízió jelentkezik új műsorral 18 órától. A Móranet TV adásai a következő időpontokban kerülnek megismétlésre: a keddi adás szerdán 17 órától, a pénteki szombaton 17 órától, valamint mindkét nap műsora vasárnap 14 órától. A Homokhát TV szerdai műsorát pénteken 17 órától, a csütörtökit szombaton szintén 17 órától valamint mindkét nap adását vasárnap 14 órától tekinthetik meg újra.

A hírek között barangolók miközben az aktualitásokról tájékozódnak, rádiót is hallgathatnak, hiszen a Mini Rádió a nap 24 órájában várja hallgatóit. A rádió heti hat órás szerkesztett műsorral jelentkezik, minden hétköznap 14 órától, melyben beszélgetésekkel, portréinterjúkkal, érdekes riportokkal, zenés összeállítással várják a hallgatókat. Azoknak sem kell csüggedniük, akik lemaradnak a délutáni műsorról, hiszen este 19 órától megismétlésre kerül az aznapi, délelőtt 10 órától pedig az előző napi adás.

Hangos hírek

Képes hírek

Nézze élőben térségi televízós adásunkat...

Legújabb cikkek

 • Kisvárda város díjban részesült Tokai Andrea

  A szakmai zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház Opera Ultima című darabja kapta a legjobb előadásáért járó fődíjat a Magyar Színházak XXV. Kisvárdai Fesztiválján. A szombat este tartott záróünnepségen a rendezvényt támogató magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) több díjat ajánlott fel, osztott ki a társulatok és a színészek között: díjazott lett a marosvásárhelyi Yorick Stúdió és a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által bemutatott Bányavakság című produkció is - közölték a szervezők a www.kisvarda.szinhaz.huoldalon vasárnap.

 • Tehetségeink régiónkban való megtartása

  A temesvári Szórvány Alapítvány, a szegedi Innoratio Kutató Intézettel partnerségben egy, az Európai Unió által a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében támogatott programot indít.

  A program időtartama 8 hónap: 2012. március - október
  A projekt első felében a régiónk (Temes és Csongrád megyék) jeles személyiségei gyűjtjük majd össze egy egységes adatbázisba.
  Az adatbázis által nyújtott információkra építve:
  - egy tanulmányt
  - honlapot
  - elektronikus, különböző adatokra generálható térképeket
  készítünk.
  Az elkészített tanulmány részeként módszereket fogalmazunk meg, arra vonatkozóan, hogy hogyan tarthatjuk meg régiónkban tehetségeinket. Javaslatainkat a döntéshozóknak, a régió nagy egyetemeinek vezetősége elé terjésztjük.

  Bővebb tájékoztatást a Szórvány Alapítványtól kaphat.
  Kapcsolatember: Kovács Katalin, projektmenedzser
  tel./fax: 0356-446516, e-mail: diasporatm@rdstm.ro
  Jelen közlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 • Jávor Pál

  Január 31-én lesz a 110. évfordulója Jávor Pál születésének. Minden idők egyik legismertebb és legkedveltebb férfi színésze Aradon született. Pataky Lehel Zsolt Jávor Pál aradi gyökereit kutatta, és azt, hogy miként emlékeznek az első magyar férfi filmsztárra szülővárosában, ahonnan kamaszként elkerült.
  Bővebb információt a Civil Rádióban hallhatnak.

 • Civil Gálaest Temesváron

  „Magyar hagyományaink őrzői a Temesközi végvárban” címmel szervezték meg vasárnap este a Civil Gálaestet a temesvári Diákházban. Tulajdonképpen ez a rendezvény zárta az idei Civil Napokat. A Gálaesten felléptek a Temesvári Bokréta citera és néptánccsoportjai, a végvári Csűrdöngölő és Szederinda, a lugosi Gyöngyvirág, a dettai Búzavirág, valamint a temesvári Eszterlánc és Bóbita néptánccsoportjai.
  A programot Budai Ilona, Magyar Örökség-, Életfa- és KOTA nagydíjas népdalénekes és a budapesti Cantores Ecclesiae rézfúvós együttes fellépése is színesítette. További részletek a Civil Rádióban?

 • Ásatások Pécskán

  A Krisztus előtti 5. évezredtől a 14. századig terjed azoknak a településmaradványoknak a kora, amelyeket az Arad megyei Pécska határában tártak fel az elmúlt hetekben. A legjelentősebbnek egy 50 sírból álló avar kori temetőt tartanak az archeológusok, mert a temetkezési szokások, a kerámiaégető kemencék és a lakóházak maradványai sok mindent elárulhatnak arról a mindeddig kevéssé ismert időszakról azoknak, akik tudnak olvasni az évezredes nyomokban.

Időjárás

Cannot get Temesvár location id in module mod_sp_weather. Please also make sure that you have inserted city name.

alt
alt
alt
Jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unio hivatalos álláspontját. www.huro-cbc.eu